Architekt je hlavným kľúčom pre pekné bývanie

Určite ste už veľa krát počuli, že architekt je hlavným kľúčom pre pekné bývanie. Možno si vravíte, že je to iba snaha architektov a projektantov prihnať si zákazky, zarobiť  a zbaviť vás pocitu, že zvládnete všetko sami a ušetríte. Tak sa na to pozrime zblízka. Ale nie ako pohľadom architekta, ale ako objektívneho potencionálneho klienta, ktorý vám prezradí, aké sú dôvody prizvania architekta ku spolupráci, najmä ak je vaším cieľom pekné bývanie.

Cítite, že nadišiel čas začať bývať vo vlastnom, opustiť priestory vášho bytu, alebo volať priestor, ktorý obývate, skutočným domovom? Chystáte sa na rekonštrukciu malého domu? Sledujete nové trendy a vaše pôvodné obydlie nespĺňa vaše požiadavky? Kúpili ste holobyt a chýba vám inšpirácia na rozvrhnutie a dotvorenie interiéru? Čakáte prírastok do rodiny a potrebujete jednoducho a lacno prispôsobiť interiér? Má váš byt netradičný tvar a vy si neviete poradiť s tým, ako ho efektívne zariadiť? Alebo chcete do starého bytu pustiť svetlo a pochváliť sa otvoreným moderným priestorom?

Práca s prostredím

WBA-Houses-602Krajina, mesto, obec, štvrť, ulica a dom. Vsadenie objektu do existujúceho kontextu je základom pre dobré a pekné bývanie. Architekti totiž citlivo pracujú s prostredím, aby ho náhodou neuváženou formou navrhovanej hmoty neznehodnotili a ponúkli vám to najlepšie, čo dané prostredie vie ponúknuť.

Nie je dom ako dom

farnsworth house iihih02Nie je dom ako dom. Stačí jeden rafinovaný detail a stavba sa stáva výnimočnou a nezabudnuteľnou. Kvalitný architekt vie rozpoznať pôvod návrhu a dosadiť ho do konkrétnej lokality. Pomocou vizualizácii uvidíte celkový návrh skôr ako ho zrealizujete. Môžete tak predísť množstvu nevyjasnených predstáv, chýb a taktiež riešeniam, ktoré v reály môžu vyzerať úplne inak ako si ich predstavujete. A pekné bývanie je opäť o krok bližšie. Pomocou vizualizácie dokážete vytvárať a meniť návrh projektu, kým s ním nebudete úplne spokojný. Po realizácii už tieto nenaplnené predstavy opravíte veľmi ťažko. Aj preto sa Vám oplatí spolupracovať s architektom, ktorý zreálni celkový návrh ešte pred jeho realizáciou. V súčasnosti sa už vizualizácie robia v takej kvalite, že ich často krát neodlíšite od skutočnosti.

Vaše predstavy

farnsworth house glass-house-interior102Ak nemáme záujem o katalógový dom, je dôležité oslovenie architekta, ktorý vám pomôže s projektom na mieru. Keď mu popíšeme naše predstavy a požiadavky, technicky aj dizajnovo nás usmerní a posnaží ich zapracovať do projektu, ktorý sa tak stáva projektom domu našich snov a pekné bývanie sa stáva realitou. A čo je dôležité? Vzájomnou spoluprácou a rozhovormi s architektom by ste mali dospieť k výsledku a návrhu, ktorý bude reprezentovať Vás, Vaše predstavy, zvyky, vkus, interiér bude odrážať Vašu osobnosť, potreby rodiny. Spoločne vytvoríte priestor, ktorý Vás bude čo najlepšie dopĺňať. Váš dom/byt je miesto kde trávite najkrajšie chvíle Vášho života, trávite v ňom svoj voľný čas a prežívate okamihy, na ktoré spomínate celý život. Preto si dajte záležať na tom ako a kde bývate, nakoľko prostredie, v ktorom žijete veľmi ovplyvňuje Vašu náladu, pocity a celkovú spokojnosť a postoj k životu.

Nechať si dobre poradiť

architect-350x260_1_0Zásadou spolupráce s architektom je nechať si poradiť. Ušetriť na projekte domu, v ktorom strávime časť svojho života sa neoplatí. Architekti v našom ateliéri kombinujú funkčnosť s krásnym nadčasovým dizajnom. Tvoria priestor pre skutočných ľudí a navrhujú všetky nábytky a interiérové prvky na mieru. Bývanie, najmä pekné bývanie, chápeme ako komplexný celok, pričom akceptujeme rôznorodé požiadavky klientov - či sa jedná o minimalistický, organický alebo rustikálny štýl. Pole našej pôsobnosti zahŕňa od autorizovaným architektom vypracovaného projektu domu - pripraveného na stavebné povolenie, cez kompletný projekt interiéru s dôrazom na architektonické riešenie priestoru, originálny nábytok, výber svietidiel, doplnkov a materiálov, až po realizáciu interiéru. Klientom chceme ponúknuť komplexné služby od návrhu až k realizácii celého projektu s dozorom, poradenstvom. Taktiež klientom pomôžeme s kúpou zariaďovacích predmetov a umožníme im využívať rôzne zľavy. Architekt Vám dokáže poradiť na čo dať pozor pri rekonštrukciách, ako sa dá pracovať s dispozíciou priestorov, aké rôzne zmeny si môžete dovoliť. Taktiež na základe Vášho rozpočtu Vám povie aké sú možnosti, predstaví Vám dodávateľov,  materiálové možnosti, v ktorých sa môžete pohybovať a taktiež Vám poradí do čoho sa oplatí investovať viac a do čoho menej.  Dokážete si s ním prejsť každý jeden nápad a návrh a spolu vytvoriť priestor, ktorý bude vyhovovať Vašim predstavám, bude funkčný a štýlový.

Platiť iba za to, čo je potrebné

HouseMoneyVäčšina z Vás prerába/rekonštruuje/stavia  interiér/ architektúru 1-2 krát za život. Spoluprácou s architektom sa vyhnete chybám začiatočníkov, ktoré Vás môžu stáť nemalé peniaze a zaručíte si tak nie iba pekné bývanie, ale aj kvalitné a za rozumnú cenu. Taktiež nebudete preplácať zbytočné peniaze majstrom, čo je bežnou realitou pri spolupráci s rôznymi skupinami. Najmä s tými, ktorí pracujú bez zmluvy a bločkov.  ponúka pre svojich klientov výhodné ceny na zariadenie interiéru u Našich partnerov ako aj veľmi transparentný prístup pri práci s majstrami. A čo je dôležité! Pri spolupráci s architektom síce zaplatíte za jeho služby, ale určite neprekročíte svoj predpokladaný rozpočet, nakoľko ušetríte na prácach, ktoré nebudete zbytočne preplácať a taktiež budete nakupovať zariaďovacie predmety za výhodné ceny. Skúsenosti, kontakty a spolupráca s architektom Vám dokážu ušetriť čas a aj peniaze.

Dozor a dobre vykonaná práca

NED ATELIÉR Vám dokáže zabezpečiť dozor pri realizácii projektov všetkých druhu. Dozor zahŕňa kontrolu jednotlivých prác, preberanie dokončených prác, riešenie detailov s majstrami, dodanie kladačských výkresov pri realizácii podláh, dlažby a jadra. Dôležitý je aj celkový dozor nad realizáciou a časovým priebehom prác. Predídete tým nedorozumeniam a hádkam s majstrami a ušetríte svoj čas.

1291535_732779430089293_7494609458569010159_oA na záver, zacitujeme vám wikipédiu, ktorá hádam aspoň okrajovo vie, o čom vraví. Alebo teda píše. "Architekt je jedno skvelé povolanie, ktoré poskytuje všetky architektonické činnosti ako je návrh, design a konštrukcia budovy. Práca architekta zvyčajne spája možnosti využitia a cenu stavby pre investora, ako aj funkčnosť a estetické hodnoty pre užívateľa. Architektom je vysokoškolský vzdelaný človek s licenciou." Pekne to povedali. Až sme sa pri čítaní tejto definície začervenali.

 

 
« »

Pridaj komentár